OBAVIJEST o podjeli poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb
16.12.2016
Općina Otok na Adventu u Sinju
21.12.2016
OBAVIJEST o podjeli poklon paketa korisnicima stalne pomoći Centra za socijalnu skrb
16.12.2016
Općina Otok na Adventu u Sinju
21.12.2016

Na jutarnju misu u nedjelju 18.prosinca sinjska izviđačka skupina ‘Malin’, sa svojim voditeljem Davorom Ratkovićem, donijela je svjetlo u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, a time u naša srca i domove. Time je po 14. put upriličena svečanost preuzimanja Betlehemskog svjetla.

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske po 14. put se upriličila svečanost preuzimanja Betlehemskog svjetla.

Na jutarnju misu u nedjelju 18.prosinca sinjska izviđačka skupina ‘Malin’, sa svojim voditeljem Davorom Ratkovićem, donijela je svjetlo u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske, a time u naša srca i domove.

Betlehemsko svjetlo krenulo je prošli tjedan iz Beča u Zagreb, a u katedralu u Splitu stiglo je 17. prosinca, odakle su sinjski mali izviđači donijeli svjetlo u Sinj.

Neugasiva je čovjekova težnja za svjetlom. Ona se podudara sa željom za istinom, ljubavi i radosti. Bez svjetla nema života. Osim fizičkog, postoji i ono duhovno svjetlo, svjetlo srca i pameti.

Adventsko svjetlo u ime općine Otok i u ime župe sv. Luke Otok preuzeli su zamjenik načelnika Ivica Perković i vjeroučiteljica Jelena Laco. Adventsko svjetlo izloženo je u župnoj crkvi i na večernjoj misi bilo je preuzimanje svjetla od strane vjernika da tu luč ponesu u svoje domove. Ono će svijetliti do Božića te će uz mise zornice, adventski vijenac, adventske svijeće, ispovijed i badnjak, udahnuti nam ozračje dolaska na svijet malog djeteta.

Adventsko svjetlo izloženo je u zgradi općine Otok, preuzeo ga je načelnik općine Branko Samardžić od fra Miroslava Ančića i đakona Maria Leme.

{gallery}2016/12/19{/gallery}

Skip to content