Otvoreni radovi na vodoopskrbnom cjevovodu visoke zone naselja Gala
07.09.2016
ŠRC “Gola brda” – igra se na umjetnoj travi
08.09.2016
Otvoreni radovi na vodoopskrbnom cjevovodu visoke zone naselja Gala
07.09.2016
ŠRC “Gola brda” – igra se na umjetnoj travi
08.09.2016

Pred početak nove školske godine 2016/17. u OŠ Ivana Mažuranića (Obrovac Sinjski)-područna škola Gala, upriličen je blagoslov učenika, roditelja, učitelja i ostalog osoblja koji će boraviti i raditi u područnoj školi u tijeku nove školske godine.

Pred početak nove školske godine 2016/17. u OŠ Ivana Mažuranića (Obrovac Sinjski)-područna škola Gala, upriličen je blagoslov učenika, roditelja, učitelja i ostalog osoblja koji će boraviti i raditi u područnoj školi u tijeku nove školske godine. Bila je to prigoda da se blagoslovi i izgrađeno i opremljeno igralište za tjelesnu kulturu u sklopu škole u Gali. Blagoslov učenika i osoblja izvršio je fra Mladen Marić, koji je u nekoliko riječi istaknuo potrebu za stjecanjem znanja, potrebu vjerovanja u uspjeh i u životu primjenjivati stečene vještine u korisne svrhe. Za igralište i igru uvijek se nađe vremena a igrati se ne znači biti isključen iz nastave, dapače kroz potrebu da se igra razvija se i zdrav duh. OŠ u Gali pohađa 26 učenika. Posebnost je da se iz Gale ove godine u prvi razred upisalo devetnaest prvašića a njih jedanaest je u centralnoj školi Ivana Mažuranića(O.Sinjski), koji su bliže Hanu, a osam u područnoj školi u Gali.Ukupno u centralnoj školi ima 29 prvašića a činjenično je da ih je najviše iz Gale. Igralište u sklopu škole je u funkciji obavljanja tjelesne kulture i popunjava lijep sadržaj u sklopu škole. Izgrađeno je uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i općine Otok, te je opremljeno sa jednom koš-tablom i dvije vratnice(gola), te je ograđeno pletenom žicom i metalnom ogradom. Igralište ima ukupnu površinu od 245 m2. Pristup igralištu je omogućen preko ab stepeništa uz zapadni zid škole.

Blagoslovu su nazočili, predsjednik MO Gala Marko Mravak, zamjenik nač Ivica Perković, načelnik općine Otok Branko Samardžić, ravnatelj OŠ I.Mažuranića gosp. Tomislav Budimir.

Danas smo sretni da smo uz Božji blagoslov krenuli u novu školsku godinu i da taj blagoslov bude stvarno sretan doprinos u pohađanju škole, učenju i izvršavanju svih obveza, te da se dječja vika i igra čuje i odvija na ovom igralištu. Općina se odaziva u ovakvim i sličnim prigodama, tako su ove godine nabavljene potrebne knjige a doprinijela je i izgradnji ovog igrališta. Ujedno se dijelom i uredila dionica puta do škole postavljanjem novog asfaltnog sloja s tendencijom da se cijeli put proširi i kanal uredi kao trotoar. I ove godine općina Otok omogućila je asistenta u nastavi za jednog od učenika u ovoj školi te na taj način želimo da mu školski raspored bude prilagođeniji -naglasio je načelnik Branko Samardžić.

{gallery}2016/09/06{/gallery}

Skip to content