Osnovna škola “Kamešnica” – područna škola “Udovičići”
17.06.2016
Čestitka za Dan državnosti
21.06.2016
Osnovna škola “Kamešnica” – područna škola “Udovičići”
17.06.2016
Čestitka za Dan državnosti
21.06.2016

Program predškolskog odgoja i obrazovanja u Općini Otok odvija se u dvije smjene što osigurava postojeće potrebe za smještaj potencijalnih korisnika usluge Dječjeg vrtića “Žabica”.

Obuhvat djece programom predškolskog odgoja i obrazovanja u općini Otok je dovoljan i osigurava potrebne oblike socijalizacije naših najmlađih.
Predškolsko razdoblje presudno je u razvoju djetetove osobnosti. Osnove koje dijete stječe u djetinjstvu odraz su niza sposobnosti kroz cijeli život. Vrtić je zato mjesto koje će u suradnji s roditeljima djeci pružiti radost, osigurati igru kao osnovni oblik učenja, poticati radoznalost za novim a istovremeno pruža toplinu i sigurnost.
Objekt vrtića “Žabica” je nov, namjenski građen, prozračan i osvijetljen, smješten u centru naselja Otok.
Vrtić provodi primarni program (organiziran u tri jutarnje grupe i poslijepodnevnu smjenu), i program minimuma za djecu u godini prije polaska u školu, koja ne idu u vrtić, a provodi se u proljetnom periodu.
Na realizaciji programa je četvero odgajatelja,stručni suradnici: logoped, medicinska sestra i pedagog. Vrtić zapošljava još i djelatnika za financijsko-računovodstvene poslove, kuharicu i spremačicu.

Skip to content