Udovičke mačkare
31.01.2016
Damir Plavšić i Damir Markuš predstavili knjige o Domovinskom ratu
03.02.2016
Udovičke mačkare
31.01.2016
Damir Plavšić i Damir Markuš predstavili knjige o Domovinskom ratu
03.02.2016

Seget, Glavičica i Priblaće dali su jedne mačkare.Nakon okupljanja na standardnom Kevinom gumnu meštar Mile s pomoćnikom izdiktirao je taktiku.Po navođenju preko gps navigationa, kolona je krenula prema Živiniću.

Seget, Glavičica i Priblaće dali su jedne mačkare.Nakon okupljanja na standardnom Kevinom gumnu meštar Mile s pomoćnikom izdiktirao je taktiku.Po navođenju preko gps navigationa, kolona je krenula prema Živiniću.

Ispire se grlo žestikom ili sa oštri pjesmom, čuje se rera, zvonjava daje jeku a brecanje zvonom naslućuje da je problem sa Franom.

-Dato kao i uvijek nosi bariju a uz njega je nova ovaj puta dosta starija mlada a godine iste broji i mladoženja.Mlada je svagdje više po trgu nego uz mladoženju biti će da joj se ne sviđa.Ali u tim godinama budućem mužu se ne gleda u mane.

-Sve mačkare dosada su koristile bonus za poticanje ženidbe, tako da i Priblaćanima iz općinskog proračuna pripada dio. Načelnik Mifa predstavlja publici sve kandidate, naši su i poznati su, fetivi „otočani“, na dobrom glasu kao potencijalni ženici.Odabrali su i buduće suputnice, a one sretnice i ne znaju koliko će uz njih problema biti.Tko će ih od gostione odvratiti, ali ženiti se treba i kune uzeti.

-Učiteljica kao i svi u obrazovanju, daje sve od sebe na izgled. Ne zaostaje u tome i naša mačkarana mlada učiteljica početnica.Predavanja su uvijek zanimljiva jer su učenici nestašni i pomalo već ostali u magarećem razredu a i sjede u magarećim klupama.Svi imaju neke ne-rješive probleme, jer su svi u visokom pubertetu.Ne da se zbuniti učiteljica a da sve bude po kurikulumu pomaže joj i pedagogica.

-Naš loklalni klub uvijek je otvoren za tržište.Dosta je tu potencijala za napredak ili ti za prodaju.Uprava ima slatke muke jer menedžeri se najavljuju u posjetu.Dolazi im veliki „maminjo“, donosi veliku lovu i pred njih stavlja teške odluke.No kad je novac u pitanju i porijeklo se novcu ne pita. Trgovalo se dobro i šaljivo.Mi uz upravu u pregovore uključili i naše lokalne babe.One sve tajne znaju zadržati za sebe, do prve kuće kad sve u povjerenju prepričaju.Dobro će OSK-u doći lova u daljnjem takmičenju.

-Breca se zvonom i to je znak bez šonete (osmrtnica), da nam je selo u manjku za jednu osobu.Nosi se križ i ide tužna kolona.Muškarci samo u pratnji, kuknjave nema, samo dostojanstvo se osjeća.Posljednji govor kolegi Frani čita Pajcek.Oproštajnim govorom otkrio je da je pokojnik rođen te godine i tog mjeseca,da nije bio ženjen i da je dosta vremena u birtiji proveo.Pivo i druga pića su ga života stajali.Uz kapsel su mu stali i počast odali slični njemu, svi s kojima je birtijaške dane provodio. I ovom prilikom govorilo se o pokojniku sve najbolje.

-Na bis pred publiku u nekoliko navrata su dolazili, babe, balinčad i didi.Stalno, još i još su trčali ili plesali.Baklje bengalke su zapaljene i petarde su pucale u čast nadolazećeg proljeća.

Mačkarska udruga organizira još: školske mačkare, mačkare za odlazak u Kaštela i na smotru mačkara Cetinske krajine u Sinj.

{gallery}2016/01/31_b{/gallery}

Skip to content