Proslavljen Dan općine Otok i blagdan sv. Luke
19.10.2016
Klape za Dan općine
19.10.2016
Proslavljen Dan općine Otok i blagdan sv. Luke
19.10.2016
Klape za Dan općine
19.10.2016

U otočkoj sportskoj školskoj dvorani održane su izvanredne borbe u borilačkoj večeri koju su u prigodi blagdana Sv.Luke i Dana Općine Otok organizirali BK Vuk-Otok i općina Otok.

U otočkoj sportskoj školskoj dvorani održane su izvanredne borbe u borilačkoj večeri koju su u prigodi blagdana Sv.Luke i Dana Općine Otok organizirali BK Vuk-Otok i općina Otok.

Bilo je tu je sedam zanimljivih borbi, četiri u amaterskoj konkurenciji i tri profesionalne borbe. Veliki pljesak na otvorenoj sceni dobili su amaterski boksači za svoje nastupe. Aleksandar Granić – Lovre Baković, obojica iz BK Split juniorska konkurencija 66 kg, zatim Sandro Radulović i Vicko Šošić (BK Split) odlično su odradili borbu u seniorskoj konkurenciji do 75 kg.

Zanimljiv i žestok ogled imali su u teškoj kategoriji do 91 kg Marko Grčić BK Joker i Abel Pešut BK Šimundža. Na kraju amaterskih borbi velikim pljeskom nazočnih s ringa su ispraćeni za svoj nastup Nikica Radonić BK Split i domaći borac Josip Žižić BK Pit Bull 91kg.

U amaterskim borbama nije bilo proglašenja pobjednika, a medalje za sudjelovanje na ovoj borilačkoj priredbi boksačima amaterima uručili su proslavljeni boksači Vedran Đipalo i Filip Palić, legenda 4. GBR Davor Jović i načelnik Otoka Branko Samardžić.

Prvi od profesionalaca na otočki ring izašli su Mario Boljat iz Splita i Josip Jalusić iz Varaždina. U kategoriji plus 91 kg prekidom u drugoj rundi slavio je Boljat. S nestrpljenjem su gledatelji dočekali ogled boksačica u u kategoriji do 64 kg. U zadivljujuće četiri runde Nena Mikulić iz Karlovca jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila je vrlo dobru Katarinu Višticu iz Ljubuškog.

Vrhunac večeri bila je borba domaćeg borca Stjepana Vugdelije i Ivana Šakića iz Prijedora (BiH). Žestok boks iz prve runde nastavio se i u drugoj. Međutim, kako se bližio kraj runde napadi Vugdelije bili su sve žešći što je rezultiralo nokautom i prekidom borbe. Tako je veliko slavlje moglo početi, a u ring su uletjeli mladi Otočani kako bi podijelili radost i veselje sa svojim ljubimcem, a to je uz pomoć mame učinio i Stjepanov sin. U svakom slučaju još jedna odlično organizirana boksačka večer uz zadovoljstvo organizatora:

“Vjerujem kako su gledatelji uživali u ovih sedam borbi. Što se mene tiče uvijek želim pred mojim sumještanima pokazati ono najbolje i hvala im na velikoj podršci”, kratko je kazao Stjepan Vugdelija, najavivši kako mu slijede dvije-tri borbe u Hrvatskoj te krajem godine u Njemačkoj, a onda ponovni pokušaj iduće godine na naslov najboljeg na starom kontinentu.

Uz odličnu organizaciju cijele priredbe, suci u svih sedam borbi bili su u ringu Miljenko Kutleša, a za sudačkim stolom Josip Gabrić.

Na ringu je Otočanin Stipan Marinović narodni guslar , imao nastup i otpjevao je narodnu pismu o hrvatskim junacima Domovinskog rata.(izvor Ferata)

Skip to content