JAVNI POZIV za prijem u radni odnos na određeno vrijeme u Općini Otok za potrebe provedbe aktivnosti u sklopu Projekta „ZAŽELI – Program zapošljavanja žena” „Susjede brinu o susjedima”
8. rujna 2021.
POZIV NA ISKAZ INTERESA za korištenje potpore i podrške osobama starije životne dobi i osobama u nepovoljnom položaju
9. rujna 2021.

Putem besplatne aplikacije od sada svi građani imaju transparentan uvid u isplate iz Proračuna Općine Otok, uključujući isplate pravnim i fizičkim osobama, kao i troškove.  

 Ovim projektom pruža se istinska i potpuna transparentnost proračuna na način da javnost ima uvid u svaku pojedinačnu isplatu iz proračuna uz pomoć jednostavne online tražilice.

Cilj svega je otvoreno predočiti građanima svaku kunu koja je isplaćena iz općinskog  proračuna te tako postići i najvišu moguću razinu transparentnosti. Građani imaju pravo znati na što se troši njihov novac. Bez povjerenja javnosti nije moguće imati konstruktivnu suradnju unutar lokalne zajednice pa su potrebne radikalnije i konkretnije mjere koje pružaju transparentnost rada uprave, na način da javnost ima uvid u svaku pojedinačnu transakciju iz lokalnog proračuna što podrazumijeva javni pristup podacima o tome kome je, kada, koliko i zašto isplaćen određen iznos novca.

 Općina Otok ovime među prvima podiže transparentnost do razine koja je do sada  uvedena u malom broju općina, s ciljem jačanja povjerenja građana u upravu. 

 Aplikaciju je izradila tvrtka Municipal d.o.o.

Transparentnost Općine Otok možete provjeriti na poveznici: http://otok.municipal.hr

Skip to content